SmartDev

smartDev

Mobil fejlesztői keretrendszer

A SmartDev mobil fejlesztői keretrendszer egy olyan licencelhető termék, amely magába ötvözi az elmúlt évek alkalmazás fejlesztéseinek tapasztalatait és innovációit. Célja, hogy újszerű megközelítéssel fejleszthessünk natív Android és iOS alkalmazásokat úgy, hogy a kódbázis nagy hatékonysággal újrahasznosítható legyen. A kész kódbázisára építve testreszabással, paraméterezéssel nem kell teljesen az elejéről kezdeni a mobil fejlesztéseket, átfutási igénye rövidebb lehet egy az alapokról építkező fejlesztéssel szemben.

Rapid UI eszközök

A rendszer jó arra, hogy mobil felületek függőségeit egy központi leíró fájlban megadhassuk, így azokat könnyedén módosíthatjuk anélkül, hogy az alkalmazásból újabb verziót kellene kiadni. Megtalálhatóak benne előre kialakított standard felületek, mellyel gyorsíthatóak az olyan mobilalkalmazások kivitelezése, amelyek egységes arculati struktúrával, de eltérő tartalmakkal rendelkeznek.  A kontextus függő elrendezésben (Content-Aware Layout) tud újat mutatni, ahol egy tartalmi felülethez hozzárendelhetünk ráható vezérlő elemeket, mint azok függőségei. Ilyenkor a tartalom betöltésekor a vezérlő elemek automatikusan cserélődnek, ha az még nincs jelen a képernyőn.

Tehát a rendszer képes arra, hogy hasonló tartalommal bíró célorientált alkalmazásokat építsünk fel. A kontextus függő felületek együtt tudnak működni különböző analitikai eszközökkel is. Ennek köszönhetően a felhasználók alkalmazási szokásait követni tudjuk.

Térinformatikai keretszolgáltatások

A SmartDev olyan nem megszokott térinformatikai fejlesztői eszközöket is tartalmaz, mint:

  • térképi megjelenítő modul,
  • geocode reverse-geocode modul,
  • tetszőleges súlyozással beállított útvonaltervező és navigációs modul
  • komplex menetrendi megjelenítő modul
  • beacon alapú épületen belüli helymeghatározás
  • AR funkciók  

Erőssége, hogy az említett modulok egyaránt képesek online és offline módon is működni, így a korlátozott internet elérhetőség sem jelenthet akadályt.

iBeacon, EddyStone támogatás épületen belüli navigációhoz

Lehetővé teszi, hogy az épületek belső tereiben elhelyezett BLE (Bluetooth Low Energy) jeladók segítségével 2-5m pontosággal bíró pozícionálást végezzünk környezettől függően. Több ilyen eszköz is megtalálható a piacon, mely működhet állandó áramforrásról (USB) vagy elemről is. Üzemidejét tekintve - költségektől függően - akár 2-5 év közötti modellekkel is találkozhatunk.

A mai Android és iOS telefonok legtöbbje már támogatja a Bluetooth 4.0 szabványon alapuló LE szabvány csomagot. Az iBeacon az Apple készülékein elterjedt kommunikációs protokolt jelenti, míg az EddyStone a Google által gondozott beacon protokolt. A kettő alapjaiban véve hasonló megoldáson alapszik. Az utóbbi gyakoribb jeladást enged meg, bővebb testreszabhatóság mellett.

Fizetés integrációk

A SmartDev keretrendszerben olyan fejlesztéseket is végeztünk, amelyek elősegítik a különböző fizetési megoldások integrálását mobil alkalmazásokba. Ide értjük például az egyéni bankkártyás fizetés integrációját, az Android, iOS in-app purchase implementálását.

Authentikációs készletek

Minden alkalmazás alapja, hogy ismerjük a felhasználót. Ehhez elengedhetetlen, hogy regisztráció és belépés funkciókat valósítsunk meg. A SmartDev keretrendszerben rendelkezésre áll OAuth belépést támogató eljárások, mint például Facebook és Google belépés. Emellett van úgynevezett QR kód alapú bejelentkezési lehetőség is.

Platform integrációk

Olyan szolgáltatások, amelyek az adott mobil platformmal való szorosabb együttműködést teszik lehetővé. Ide olyan megoldásokra kell gondolni, mint például naptárba való esemény rögzítés, dokumentumok letöltése és megnyitása third-party alkalmazással, kontaktok kiválasztása, kép csatolása kamera képpel vagy gallériából. Hibrid felületek WebView használatával.