DOKK Workspace

dokk_logo.png

Tartalomkezelő és portál rendszer

A DOKK portál és tartalomkezelő rendszer egy hazai fejlesztésű, nagy teljesítményű, skálázható, robosztus nagyvállalati portál alkalmazás család. A rendszer komplett megoldást nyújt az Internet/Intranet/Extranet alapú tartalomszolgáltatás teljes spektrumán, több éves kutatómunka és a felhasználói igények alapján készült el és fejlődik tovább mind a mai napig.

dokk6.jpg

A rendszer a legmodernebb technológiák felhasználásával, nyílt forráskódú eszközök és szabványok felhasználásával készült. A moduláris felépítésnek köszönhetően könnyen bővíthető új elemekkel és csatlakoztatható más rendszerekhez. A Java alapú architektúra miatt a teljes rendszer gyakorlatilag platform független, tetszőleges informatikai környezetbe beilleszthető. Biztonságos rendszer, amely számos alkalommal biztonsági auditon (pl. MNB, Hunguard) esett át. A tartalomkezelő (Workspace) rendszer a tartalom előállításának folyamatát fedi le, a szerkesztőség munkáját segíti.  A web böngészőn keresztül használható, könnyen áttekinthető, a munkát segítő felhasználóbarát felülete biztosítja a gyors és kényelmes munkavégzést. A DOKK elosztott rendszer, azaz egy Workspace-ből akár több portál tartalom szerkesztése, adminisztrálása is támogatott.

A portál rendszer a látványos, hatékony megjelenítést biztosítja. A rugalmas, portlet (megjelenítő modul) alapú sablonrendszerének köszönhetően támogatja a modern, böngésző független, felbontáshoz igazodó felületek kialakítását. A rendszer támogatja továbbá az ún. WYSIWYG szerkesztést, azaz a Workspace felületen a tartalmak szerkesztése során a felhasználó a felvitt tartalmakat előzetesen a portálon megjelenő formában is megtekintheti.

A többszerveres, robosztus rendszerek esetén az egyszerű és biztonságos szinkronizáció érdekében a Workspace egyedi fürtözési lehetőséget is kínál. Az elosztott, megbízható, hibatűrő rendszer az egységes tartalomazonosítóknak és a közösen kezelhető portál beállítások bevezetésének köszönhető.

A DOKK lazán csatolt komponensekből áll, melyek önállóan megvalósítanak egy-egy funkcionalitást. A komponensek cseréje ezáltal egyszerűbb, mint monolitikus rendszerek esetén, az izolált kód pedig elősegíti a hatékony tesztelési folyamatokat.

A DOKK alkalmazás család utat nyit a csoportmunkát támogató (Enterprise) portálok irányába, melynek segítségével egységes vállalati munkafelület alakítható ki. A portlet készlet segítségével a legkülönfélébb szolgáltatásokkal ruházhatók fel az elkészített portálok: pl. képgaléria, fórum, blog, videótár, eseménytár és regisztráció, intelligens keresőrendszer, tagging, hírlevél, hirdetések, tárgyalófoglaló, egyedi workflow, RSS csatornák, közösségi média (facebook, twitter) integráció. A különféle authentikációs szolgáltatások (pl. ügyfélkapu, LDAP, Active Directory, SSO) a rendszer integrációját egyszerűvé teszik. A rendszer fel van készítve a magyar közigazgatásban alkalmazott irányelvek használatára is (pl. ügyfélkapu, közadat kereső).