Rólunk

A ponte.hu Kft.

A Ponte.hu Kft. egy elismert közép-európai szoftverfejlesztő műhely. Két alapítónk nagyvállalatoknál szerzett tapasztalatokat, majd 2001-ben látták elérkezettnek az időt, hogy saját vállalkozást alapítsanak. Bár szó szerint garázscégként indultunk, a kezdeti évek kemény alapozó munkája eredményeképpen az elmúlt években mind a piaci pozíciónkat, mind eredményeinket tekintve folyamatos és dinamikus fejlődést voltunk képesek elérni. Mára több mint 20 munkatárssal működünk, fő tevékenységünk az alkalmazásfejlesztés, de vállalunk üzemeltetést és tanácsadást is.

 

Munkafolyamatainak tökéletesítése után a cég megkapta az ISO 9001-es minősítést, elköteleztük magunkat az agilis/lean fejlesztési módszertan mellett. Ügyfeleink között megtalálhatóak az államigazgatás, a közigazgatás és a pénzügyi szféra szereplői, valamint a nagy- és középvállalatok, az ország határain innen és túl. Többek között mi fejlesztettük a Budapesti Értéktőzsde, a Synergon Informatika Nyrt., a Diákhitel Direkt, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vagy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügylete teljes webes megjelenését.

 

Kompetenciák, technológiák, módszertanok

Az elmúlt években bővült a kompetencia is, a különböző Javas megoldások mellett, az országban az elsők között kezdtünk mobil alkalmazásokat fejleszteni, melynek köszönhetően mára igen komoly tapasztalatunk van a legnépszerűbb, Android és iOS platformokon, de vállalunk Windows Phone alkalmazásokat is. Szenvedélyesen tanuljuk és alkalmazzuk a legújabb módszertanokat és technológiákat.

 

Főbb kompetenciáink:

Java: Spring, gwt, maven, hibernate, J2EE,

Mobil platformok: iOS, Android, Windows Phone

Web: JavaScript, HTML5, Ajax

Verziókövetés: SVN, GIT

 

Fejlesztési módszertanok:

A legmodernebb fejlesztési módszertanokat alkalmazzuk:

  • Agilis/lean Behaviour Driven Development (BDD): unit tests, integration tests, acceptance tests,
  • Projektvezetési metodika: Scrum és Kanban
  • Continous Delivery: CI eszköz (Jenkins)

 

Több éves kutatómunka és a felhasználói igények felmérése alapján készült el és fejlődik tovább a mai napig a rendkívül sikeres DOKK alkalmazás család – robosztus Portál, CMS és nagyvállalati csoportmunka rendszer -, amely komplett megoldást nyújt az intra- és internet alapú tartalomszolgáltatás teljes spektrumán. A CMS rendszer a tartalom előállításának folyamatát fedi le, a szerkesztőség munkáját segíti, míg a Portál rendszer a megjelenítésért felelős. Az utóbbi években egyre nagyobb szerepet kapnak a vállalati intranetek, amelyek a szervezeti tudást könnyen hozzáférhetővé teszik. Megoldásunk utat nyit a csoportmunkát támogató (Enterprise Portal) portálok irányába, melynek segítségével egységes vállalati munkafelület alakítható ki. A platform független Java nyelvnek köszönhetően a rendszer a platformok széles skáláján használható. A rendszert használó portálok közül kettő is elnyerte az Év Honlapja díjat.